AMBACHTELIJK EN PROFESSIONEEL

Het avontuur van Joep Langen en Marien Meurs (oprichters van Koeckebackers) begon ergens in een hoekje van een overdekte versmarkt in Amsterdam Noord. Met twee ijslepeltjes en een deegmengertje van 20 liter, waren zij vastbesloten om Nederland te overladen met koeckjes die de wereld een beetje mooier maken.

Inmiddels is Koeckebackers uitgegroeid tot een toonaangevend betekenisvol koeckmerck met een stevige impactambitie en landelijke verkrijgbaarheid.

Om verder te kunnen met het realiseren van onze impactdroom zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner. Een partner die groeimogelijkheden ziet in de productie van onze koeck en die tegelijkertijd de wens heeft om sociaal maatschappelijke impact te creëren.

Begin 2021 heeft Koeckebackers heeft een match gevonden met de professionele banketbakkerij Van Strien in Oud-Beijerland. Zij hebben de productie van onze koeckjes overgenomen en zijn als eerste commerciële bedrijf in Nederland gestart met het door ons ontwikkelde Social Impact Traineeship. De intentie van deze samenwerking is om de succesvolle onderneming Van Strien nog socialer te maken en de sociale onderneming Koeckebackers nog succesvoller te maken.