ONZE VERPAKKINGEN

KEK VERPAKTE KOECK.

Onze koecken zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en maten. Kleine koeckjes hebben we in doosjes en kokertjes. Maar ook in bulkdozen voor bijvoorbeeld cafe’s en restaurants. Grote koecken hebben we verpakt en onverpakt. Over de keuze van ons verpakkingsmateriaal is zorgvuldig nagedacht. Toch zijn er vaak vragen. Snappen we helemaal. Een paar vragen beantwoorden we hieronder. Mocht je nog andere vragen hebben, stuur dan meel naar beste@koeckebackers.nl

Waarom zit er plastic om de koeckjes?
Plastic zorgt voor voedselveiligheid, houdbaarheid en smaakbehoud. Wij gebruiken altijd plastic dat recyclebaar is. Dus geen laminaten van verschillende plastic families.

Waarom is de plastic verpakking niet biologisch afbreekbaar?
De beschermlaag van biologisch afbreekbaar folie is onvoldoende voor onze koeck. Daarbij is biologisch afbreekbare folie nog steeds niet composteerbaar. Gek maar waar. We houden de ontwikkelingen in de gaten. Zodra we een verantwoorde betere en haalbare keuze kunnen maken, zullen we dat doen.

Zijn jullie kokers recyclebaar?
Jazeker! We hebben er juist voor gekozen om de binnenkant van de koker niet te coaten met plastic (zoals bijvoorbeeld bij een rol slecht recyclebare Pringels). De plastic binnenzak kan bij het PMD afval. De koker kan, inclusief metalen onderkant (deze wordt er met magneten uitgevist) bij het oud papier.